Autoverzekering En Roest, Worden De Kosten Gedekt?

Sharing is caring!

Alle auto’s krijgen na verloop van tijd onvermijdelijk roestschade. Wanneer uw auto roestschade krijgt, kunt u dan afhankelijk zijn van een autoverzekering om u te beschermen? Of heb je pech? Vandaag leggen we alles uit wat u moet weten over de vraag of uw autoverzekering roestschade dekt. Ook kun je kijken of het nodig is om een goede vergelijk te maken van alle verzekeringen.

Een snel antwoord op je vraag. Nee, de autoverzekering dekt geen roestschade. De autoverzekering is ontworpen om u te beschermen tegen onverwachte uitgaven – zoals een ongeval, autodiefstal of orkaanschade.

De autoverzekering is helaas niet ontworpen om te beschermen tegen verwachte uitgaven – zoals schade veroorzaakt door normale slijtage van uw voertuig. Alle auto’s krijgen na verloop van tijd roestschade. Er zijn manieren om roestschade te vertragen – maar er is geen echte manier om roestschade te voorkomen.

Om die reden dekken autoverzekeringsbedrijven meestal geen roestschade aan een voertuig. Roest wordt beschouwd als normale slijtage van een voertuig. Dit is dezelfde reden waarom autoverzekeringsmaatschappijen geen betrekking hebben op geblazen motoren, vervangingen van remblokken en andere mechanische problemen: het zijn gewone, verwachte onderdelen van het bezit van een voertuig.

Wanneer Dekt Mijn Autoverzekering De Kosten Voor Roestschade Wel?

Een autoverzekering kan dekking bieden tegen roestschade in bepaalde situaties. Als uw auto gedurende een lange periode verroest raakt, is het onwaarschijnlijk dat uw autoverzekering dit dekt.

Als uw auto echter door een bepaalde situatie roestig is geworden, bent u mogelijk gedekt door uw autoverzekering. Er zijn twee situaties waarin de autoverzekeringen roestschade kunnen dekken, ervan uitgaande dat u een volledig dekkingsbeleid of uitgebreide dekking hebt:

Situatie 1: Reparatie Kan Leiden Tot Roestschade

Stel dat uw roestschade is ontstaan ​​als gevolg van een incident waarbij uw voertuig niet correct is gerepareerd. Je nam je auto naar een carrosserie en betaalde voor reparaties. Een bepaald stuk was onvoldoende gerepareerd en geïnstalleerd.

Omdat dat stuk niet correct was geïnstalleerd, ontwikkelde je auto roestschade. In deze situatie is het mogelijk dat uw uitgebreide dekking roestschade dekt. U moet echter aantonen dat de roestschade optrad nadat de reparaties plaatsvonden.

Situatie 2: Overstroming Veroorzaken Op Grote Schaal Roest

Als uw auto tijdens een overstroming is beschadigd, kan deze in korte tijd ernstige roestschade hebben. Soms omvat een uitgebreide dekking overstromingsschade of zware stormschade. In deze situatie kan uw auto een ernstig roestprobleem hebben dat kan worden gedekt door uw gewone autoverzekering. Overstromings gerelateerde roestschade komt vooral veel voor in kustgebieden, inclusief regio’s die gevoelig zijn voor orkanen.

De Grootste Oorzaak Van Roest Vorming Op Auto’s

Auto’s in bepaalde gebieden zijn gevoeliger voor roest dan auto’s in andere gebieden. Bestuurders in kustgebieden kunnen bijvoorbeeld onbedoeld hun auto’s blootstellen aan zout water, waardoor corrosie toeneemt en roestvorming ontstaat.

Bestuurders in vochtige klimaten kunnen ook meer roestproblemen hebben. Meer vocht in de lucht betekent meer corrosie. Sommige gemeenten in winterklimaten zullen zout op de weg gieten om de sneeuw en het ijs te smelten. Dit werkt uitstekend voor het verwijderen van sneeuw en ijs, maar het veroorzaakt ook schade aan auto’s. Zout leidt tot roest, waardoor veel auto’s in winterse klimaten meer vatbaar zijn voor roestproblemen.

De auto’s die het minst gevoelig zijn voor roest zijn die die in droge, woestijnklimaten leven. Niettemin zullen zelfs deze auto’s gedurende een voldoende lange tijd roest ontwikkelen.

Ik Ben Volledig Gedekt Met Mijn Autoverzekering, Roestschade Inbegrepen?

Geen standaard autoverzekeringen dekken roestschade. Of u nu een uitgebreide dekking, volledige dekking, aanvaringsdekking of een andere standaard autoverzekering hebt, het is onwaarschijnlijk dat uw roestschade wordt gedekt.

Een uitgebreide dekking heeft de neiging om meer incidenten te behandelen dan enig ander type beleid. Maar zelfs een uitgebreide dekking heeft zijn tekortkomingen. Het dekt hagelschade, stormschade, autodiefstal, vandalisme en andere zaken, bijvoorbeeld. Het beschermt echter niet volledig tegen alle soorten autoschade – inclusief roest en andere normale slijtage.

Sommige bestuurders hebben een mechanische breakdown-verzekering of MBI. Dit unieke type autoverzekering is beschikbaar voor nieuwe voertuigen. Het werkt op dezelfde manier als een uitgebreide garantie en beschermt u tegen onverwachte mechanische defecten in de eerste 2-3 jaar van het eigenaarschap van het voertuig. Zelfs mechanische defectenverzekering dekt echter geen roestschade.

Conclusie: Alle Autoverzekeringen Sluiten Slijtage En Scheur-Gerelateerde Schade Zoals Roest Uit

Roestschade ontstaat bij alle voertuigen na verloop van tijd. Het is een normaal onderdeel van slijtage van het voertuig.

Helaas voor chauffeurs hebben alle autoverzekeringen bepalingen die de dekking voor slijtage uitsluiten. Dat is de reden waarom autoverzekeringsmaatschappijen niet betalen voor remvervangingen of transmissieherstellingen: dit zijn normale mechanische problemen die bij auto’s optreden naarmate ze ouder worden. Rust wordt, net als deze kwesties, niet gedekt door een gewone autoverzekering.

Er zijn beperkte uitzonderingen op deze regel. Als uw auto roest als gevolg van onjuiste reparaties of vervanging bij een autoschadebedrijf, bijvoorbeeld, dan is het mogelijk voor een autoverzekering om de schade te dekken.shares